Márciustól ismét elindul a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” munkaerő-piaci program

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára bejelentette, hogy idén márciustól ismét elindítják a „Közfoglalkoztatásból a versenyszférába” elnevezésű munkaerő-piaci programot. A cél, hogy a program keretében támogatást nyújtsanak azoknak, akiknek még közfoglalkoztatási jogviszonyuk lejárta előtt sikerül munkát találniuk.

Az NGM szerint valószínűleg ez ösztönzőleg fog hatni a közfoglalkoztatottakra, hiszen a versenyszférában magasabb bérekhez jutnának, továbbá elhelyezkedési juttatást, „bónuszt” is kapnának. Megtudtuk, hogy ehhez a 22 800 Ft-os támogatási összeghez havonta, utólagos folyósítással jutnának hozzá a közfoglalkoztatottak. Az államtitkár azt is hozzátette, hogy a kormány ezzel a programmal szeretne segíteni, hogy a szakképzett és munkára alkalmas emberek ne a közfoglalkoztatásban, hanem a versenyszférában próbáljanak meg elhelyezkedni. A cél az lenne, hogy ezeknek a személyeknek az arányát év végéig növelni tudjuk.

Megtudtuk, hogy az előbbiekben említett elhelyezkedési támogatást azok kaphatják meg, akik a minimum egy hónapja fennálló közfoglalkoztatási jogviszonyuk helyett a kérelem benyújtását megelőző 30 napon belül határozatlan idejű vagy legalább egy évre szóló határozott idejű munkaviszonyt létesítenek az elsődleges munkaerőpiacon. Továbbá, akik a kérelem benyújtását megelőző két éven belül legalább fél évig közfoglalkoztatottak voltak.

A program elsősorban Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt fog zajlani és egészen 2017 végig tart. A megvalósításban részt vesznek ezenkívül a kormányhivatalok és a járási hivatalok is.

Forrás: portfolio.hu

Helyi termék kataszter

Eseménynaptár

2024. május   
HKSzCsPSzV


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Összes esemény

Új galéria

A galéria jelenleg nem tartalmaz képeket.