Paktum konferenciát rendeztek a Megyeházán

November 7-én került megtartásra a Zala Vármegye Önkormányzata konzorciumvezetésével, a Zala Vármegyei Kormányhivatal, a Zala Vármegyei Önkormányzati Hivatal, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. partnerségével megvalósított TOP-5.1.1-15/2015 „Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” című projekt konferenciája.

A szakmai rendezvényen dr. Varga Andrea, a Zala Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója mondott köszöntőt, Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke pedig megnyitó beszédét követően előadást tartott a projekt eredményeiről. Az eseményen jelen volt Bene Csaba, a közgyűlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum vezetője, dr. Mester László vármegyei főjegyző, Héder Miklós, a ZTÜ Kh. NKft. ügyvezető igazgatója és Kustán Gyula, a ZMVA ügyvezető igazgató-helyettese.

Dr. Varga Andrea kiemelte a támogatásokba bevontak magas számát, a vállalt indikátorok túlteljesítését. A projekt keretében nyújtható képzések kapcsán úgy fogalmazott: képzésben részesíteni valakit annyit jelent, mint új távlatokat megnyitni az egyén életében.

Pácsonyi Imre a foglalkoztatottsági adatokat, mint a gazdaság egyik legfontosabb mutatószámát jellemezte. Ennek emelkedése ugyanis párhuzamba állítható a gazdaság fejlődésével – mondta. Részletesen szólt a konzorciumi partnerek által a projektben elvégzett tevékenységekről és annak innovatív jelleget adó sajátosságairól: a munkacsoportok működtetéséről és a helyi termékek piacra juttatása érdekében végzett munkáról.

Deák Ferenc, a Zala Vármegyei Kormányhivatal osztályvezetője beszámolt a TOP és a TOP Plusz foglalkoztatási paktumok közti váltás folyamatáról, kiemelte, hogy a kormányhivatal a 2024. január elején kezdődő TOP Plusz paktum célcsoportjaiba tartozó személyek felkutatását már meg is kezdte. Bemutatta az új pályázat célcsoportjait és ismertette a kiválasztásuk mögött húzódó szakpolitikai indokokat.

Végül Horváth András, a Tőkeportál Zrt. startup tanácsadója beszélt a szellemi tőkebevonás lehetőségeiről, annak gyakorlati működéséről és az erre irányuló szolgáltatások elérhetőségeiről. Kiemelte a témában indított projektek és a vállalkozóvá válók számára a smart money konstrukcióban rejlő potenciál megismertetésének szükségességét.

Helyi termék kataszter

Eseménynaptár

2024. május   
HKSzCsPSzV


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Összes esemény

Új galéria

A galéria jelenleg nem tartalmaz képeket.