Ukrán állampolgársággal rendelkező személyek munkavállalásának támogatása

A Kormány újabb intézkedése keretében az Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktus elől menekülő, Ukrajna területéről 2022. február 24-én vagy azt követően Magyarország területére érkezett, ukrán állampolgársággal vagy ukrán-magyar kettős állampolgársággal rendelkező személy Magyarországon történő foglalkoztatásának elősegítése érdekében a munkáltató kérelmére támogatási lehetőséget biztosít. A támogatás a munkaadó részére havonta utólag kerül folyósításra, amelyet a munkaadó a munkavállaló lakhatási és utazási költségeinek biztosítására köteles fordítani.

A támogatás iránti kérelmet a munkavállaló foglalkoztatási helye szerint illetékes kormányhivatalnál kell előterjeszteni. A támogatás a munkavállalóval történő munkaszerződés megkötését követően, a kérelem benyújtását követő időszakra, kizárólag hónapokban állapítható meg a munkavállaló jogviszonya fennállásának idejére, de legfeljebb tizenkét hónapra.

A támogatás további részleteit a Kapcsolódó tartalmak alatt található Hirdetményben olvashatja.

Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon foglalkoztatási helye szerint illetékes kormányhivatalhoz, amelyhez segítséget ide kattintva talál.

A támogatással kapcsolatban gyakran ismételt kérdéseket ide kattintva olvashatja el.

Forrás: nfsz.munka.hu

Helyi termék kataszter

Eseménynaptár

2024. április   
HKSzCsPSzV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30




Összes esemény

Új galéria

A galéria jelenleg nem tartalmaz képeket.