Most az állam fizetheti a nyelvtanulásodat

A napokban jelent meg egy több mint 3 milliárd forintos pályázati lehetőség, mely a középiskolások nyelvtanulását támogatja. A program keretében a középiskolások az iskolában vehetnek részt külön nyelvórákon, amelyeket az iskola nyelvtanárai, illetve felsőoktatási intézmények nyelvszakos hallgatói tartanak nekik. A pályázaton felsőoktatási intézmények vagy az általuk vezetett konzorciumok nyújthatnak be kérelmeket augusztus közepétől. 

A "Nyelvtanulással a boldogulásért" című EFOP-3.2.14-17 kódszámú felhívás július elején jelent meg 3,3 milliárdos keretösszeggel. A héten tartott sajtótájékoztatón Schanda Tamás, Emberi Erőforrások Minisztérium európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a pályázat célja, hogy élményközpontú, nem formális foglalkozásokon javítsák a középiskolások nyelvtudását és növeljék motivációjukat a tanulásra.

 

A program fontosabb tudnivalói

  • A kérelmeket felsőoktatási intézmények vagy az általuk vezetett konzorciumok nyújthatnak be augusztus 14-től.
  • Amire figyelni kell a pályázat során, hogy az igényelt támogatási összeg nem haladhatja meg tanulónként a 150 ezer forintot, illetve a minimálisan vállalható tanulói létszám 2200 fő.
  • Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 330 millió forint, maximum 410 millió forint.
  • A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100 %-a.
  • A program célja az élményközpontú, nem formális nyelvi foglalkozások megvalósítása a középiskolások számára a nyelvszakos hallgatók bevonásával. A szakmai megvalósítás során támogatható a külföldi iskolákkal való kapcsolatfelvétel, idegennyelvi csereprogramok, tanulmányi kirándulások szervezése és lebonyolítása, illetve bel- és külföldi tanulmányutak a középiskolai nyelvszakos pedagógusok számára. Továbbá támogathatóak az iskolai szünidőben tartandó, nem bentlakásos nyelvi tematikus programok szervezése és lebonyolítása, a távoktatási (e-learning) nyelvoktatási tartalmak kidolgozása és a szakmai tapasztalatmegosztást támogató programok lebonyolítása.
  • A projektgazdának vállalnia kell, hogy a projekt menedzsmentjének ellátása érdekében 1 fő projektmenedzsert és 1 fő pénzügyi vezetőt foglalkoztat a projekt teljes hossza alatt.
  • A projekt megvalósításához a Kedvezményezettnek elkülönített bankszámlát kell nyitni, amely a már meglévő bankszámla alszámlája is lehet.
  • A program megvalósítására minimum 30, maximum 36 hónap áll rendelkezésre.
  • A projekt elsődleges megvalósulási helyszíne Magyarország kevésbé fejlett régiói, de indokolt esetben, a Közép-Magyarországi régióban és az Európai Unió területén is támogatható projekt.

Forrás:  portfolio.hu

Helyi termék kataszter

Eseménynaptár

2024. május   
HKSzCsPSzV


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Összes esemény

Új galéria

A galéria jelenleg nem tartalmaz képeket.