Álláshirdetés minta

Egy jól megírt álláshirdetésnek köszönhetően a munkaadó és a munkavállaló könnyebben egymásra talál. Ha viszont félvállról vesszük ezt a feladatot, akkor alulmaradhatunk a tehetségekért folytatott versenyben. Íme néhány tanács, mire érdemes odafigyelni a hirdetés összeállításánál.

Egy jól megírt álláshirdetésnek köszönhetően a munkaadó és a munkavállaló könnyebben találja meg egymást. A munkaadó érdeke, hogy az álláshirdetés kellően részletezze a feladatokat és elvárásokat, így a beküldött pályázatok alapján valóban olyan jelentkezők közül válogathasson, akikre szüksége van.

Az álláshirdetés kritériumai

- Legyen vonzó és érthető a pozíció neve! Ez a néhány szó az, mely alapján a munkakereső dönt arról, hogy megnézi-e a hirdetést, vagy sem. Minél jobban kifejezi a feladatokat és hatásköröket, annál több kompetens érdeklődő kattint majd rá.

- A cég rövid bemutatása igen fontos a munkakeresők számára, hiszen a jövőjüket képzelik el az Ön cégénél.

- A feladatok és felelősségi körök meghatározásánál törekedjen az egyértelmű, ugyanakkor rövid megfogalmazásra. Figyeljen a sorrendre és arra, hogy mely feladatok hangsúlyosak! Igyekezzen beazonosíthatóvá tenni a pozíciót a szervezeti hierarchiában!

Alaposan gondolja végig, és írja le az ideális jelölttel szemben támasztott elvárásokat mind a képzettség, a szakmai tapasztalat és egyéb képességek tekintetében. Így biztosíthatja, hogy a megfelelő pályázók jelentkeznek majd a hirdetésre.

Adjon meg olyan elérhetőséget, amelyen a pályázók kereshetik cégét esetleges kérdéseikkel, illetve beazonosíthatják, hogy hova jutassák el jelentkezésüket. Érdemes továbbá a cég honlapjának címét megadni, hogy a leendő munkavállaló teljesebb képet kaphasson a vállalatról.

Hirdetésfeladás öt egyszerű lépésben

1. Válasszon álláshirdető oldalt - olyat, mely garantálja, hogy az Ön által feladott hirdetés megfelelő nyilvánosságot kap és nagyszámú potenciális pályázót érhet el vele.

2. Fogalmazza meg a hirdetés szövegét, és küldje el!

3. Az önéletrajzok már jönnek is a postaládájába.

4. Válogasson a pályázatok közül!

5. Kezdődhet a jelöltek interjúztatása.

A Profession.hu felmérése alapján a munkavállalók számára egy új munkahely kiválasztásakor a következő szempontok a legfontosabbak: 
- stabil munkahely
- jó munkahelyi légkör
- jövedelem
- tanulási, képzési lehetőségek
- a kreativitás szükségessége
- karrierlehetőségek

Minta: /feltoltes/files/Profession4.jpg

Forrás: hrportal.hu 

Hirdetésfeladás: https://www.profession.hu/hu/feladas/normal

Helyi termék kataszter

Eseménynaptár

2023. június   
HKSzCsPSzV



1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Összes esemény

Új galéria

A galéria jelenleg nem tartalmaz képeket.